Aktualno

Rok Komel, Maruša Mugerli Lavrenčič, Breda Jelen Sobočan, Veronika Razpotnik, Aleš Mustar, Barbara Jurša in Blaž Lukan so avtorji pesniških zbirk, ki so jih člani žirije izbrali za objavo v Sončnicah. Knjige bodo izšle v septembru, tiskovno konferenco in branja načrtujemo v novembru.   

Tudi v letu 2021 bomo v knjižni zbirki »Sončnica, vsa nora od svetlobe« izdali 5 izvirnih, še neobjavljenih pesniških zbirk, napisanih v slovenščini, zato vas toplo vabimo k sodelovanju. Več o razpisu: https://www.poetikon.si/natecaji-in-razpisi/850-razpis-za-soncnice-2021

POETIČNI DIPTIH združuje dve najnovejši zbirki Milana Dekleve, imenovani temna in svetla knjiga. Prva, nočna ali lunarna zbirka, ima naslov in vsi so očarani z mesečino (okrog pesmi), druga, dnevna ali sončeva zbirka pa Zora in čriček. Besedila je z likovnimi deli dopolnil akademski slikar Jožef Muhovič, celoto je oblikoval Sandi Radovan.

V Poetikonovih lirah je v prevodu Jare Unuk izšel prvi zvezek zbrane poezije Czeslawa Milosza, ki zajema prve tri zbirke - Pesnitev o zamrznjenem času, Tri zime in Rešitev ter nezbrane pesmi iz obdobja 1930 do 1944. 

V Poetikonovih lirah je v prevodu Ivana Dobnika izšla pesniška zbirka makedonskega pesnika Rista Vasilevskega Srce kroga

V Poetikonovih lirah je v prevodu Lare Unuk izšel prvi zvezek poezije Konstandinosa Kavafisa z naslovom Lepoto zrl sem

Vabljeni k branju Poetikona 93-94.

V Poetikonovih lirah je v prevodu Jerneja Županiča izšla pesniška knjiga Johna Ashberyja Diagram porečja (Flow Chart)

V Poetikonovih lirah je izšla najnovejša knjiga Marka Kravosa Matični vosek

V četrtek, 8. oktobra 2020 ob 19. uri bomo v Centru za poezijo Tomaža Šalamuna predstavili knjige, ki so letos izšle v okviru razpisa Sončnice. Lepo vabljeni.

senca

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
 
Književno društvo Hiša poezije
 
Pavšičeva 4
 
1000 Ljubljana—Slovenija