Aktualno

Tudi v letu 2021 bomo v knjižni zbirki »Sončnica, vsa nora od svetlobe« izdali 5 izvirnih, še neobjavljenih pesniških zbirk, napisanih v slovenščini, zato vas toplo vabimo k sodelovanju. Več o razpisu: https://www.poetikon.si/natecaji-in-razpisi/850-razpis-za-soncnice-2021

POETIČNI DIPTIH združuje dve najnovejši zbirki Milana Dekleve, imenovani temna in svetla knjiga. Prva, nočna ali lunarna zbirka, ima naslov in vsi so očarani z mesečino (okrog pesmi), druga, dnevna ali sončeva zbirka pa Zora in čriček. Besedila je z likovnimi deli dopolnil akademski slikar Jožef Muhovič, celoto je oblikoval Sandi Radovan.

V Poetikonovih lirah je v prevodu Jare Unuk izšel prvi zvezek zbrane poezije Czeslawa Milosza, ki zajema prve tri zbirke - Pesnitev o zamrznjenem času, Tri zime in Rešitev ter nezbrane pesmi iz obdobja 1930 do 1944. 

V Poetikonovih lirah je v prevodu Ivana Dobnika izšla pesniška zbirka makedonskega pesnika Rista Vasilevskega Srce kroga

V Poetikonovih lirah je v prevodu Lare Unuk izšel prvi zvezek poezije Konstandinosa Kavafisa z naslovom Lepoto zrl sem

Vabljeni k branju Poetikona 93-94.

V Poetikonovih lirah je v prevodu Jerneja Županiča izšla pesniška knjiga Johna Ashberyja Diagram porečja (Flow Chart)

V Poetikonovih lirah je izšla najnovejša knjiga Marka Kravosa Matični vosek

V četrtek, 8. oktobra 2020 ob 19. uri bomo v Centru za poezijo Tomaža Šalamuna predstavili knjige, ki so letos izšle v okviru razpisa Sončnice. Lepo vabljeni.

Andrej Medved, Miha Maurič, Ivo Svetina, Matej Krajnc, Manca Klun, Iztok Osojnik in Krištov Dovjak so avtorji pesniških zbirk, ki so jih člani žirije izbrali za objavo v Sončnicah. Knjige bodo izšle v septembru, tiskovno konferenco in branja načrtujemo v novembru.   

senca

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
 
Književno društvo Hiša poezije
 
Pavšičeva 4
 
1000 Ljubljana—Slovenija