Aktualno

V četrtek, 8. oktobra 2020 ob 19. uri bomo v Centru za poezijo Tomaža Šalamuna predstavili knjige, ki so letos izšle v okviru razpisa Sončnice. Lepo vabljeni.

Andrej Medved, Miha Maurič, Ivo Svetina, Matej Krajnc, Manca Klun, Iztok Osojnik in Krištov Dovjak so avtorji pesniških zbirk, ki so jih člani žirije izbrali za objavo v Sončnicah. Knjige bodo izšle v septembru, tiskovno konferenco in branja načrtujemo v novembru.   

Tudi v letu 2020 bomo v knjižni zbirki »Sončnica, vsa nora od svetlobe« izdali 5 izvirnih, še neobjavljenih pesniških zbirk, napisanih v slovenščini, zato vas toplo vabimo k sodelovanju. Več o razpisu: https://www.poetikon.si/natecaji-in-razpisi/815-razpis-za-soncnice-2020 

Predstavitev novih knjižnih izdaj v zbirki Poetikonove lire:  

 

Uroš Mozetič: Pesmi / Poems; Glasovi slovenske Poezije 4: Zoran Pevec, Miriam Drev, Ivan Dobnik; 

P. B. Shelley: Alastor ali duh samote; W. B.  Yeats: Zbrana poezija 4 - Pripovedna poezija; 

Poetikon 89/90

 

 

 

Predstavitev novih Sončnic - Petra Koršič, Monika Vrečar, Borut Gombač, Marko Elsner Grošelj in Andraž Polič - in Poetikona 85-86 bo ob 11. uri v Pritličju, Mestni trg 2, Ljubljana.

Dogodek si lahko ogledate na povezavi:

https://www.youtube.com/watch?v=nQ5D7ALEIgE

Marko Elsner Grošelj, Borut Gombač, Petra Koršič, Andraž Polič in Monika Vrečar so avtorji pesniških zbirk, ki so jih člani žirije izbrali za objavo v Sončnicah. Knjige bodo izšle v oktobru, tiskovno konferenco in branja načrtujemo v začetku novembra.   

V soboto, 9. februarja 2019 ob 20. uri v celjskem Špitalu za prjatle branje letošnjih in lanskih Sončnic: Kristian Koželj, Katarina Tominec, Andrej Tomažin, Aleš Jelenko, Katja Gorečan, Tanja P. Hohler in Stojan Špegel, ob glasbeni spremljavi Matica Doklerja. Toplo vabljeni!

  

 

V četrtek, 13. decembra 2018 ob 18. uri v Osrednji knjižnici Celje bo Kristian Koželj predstavil svoj pesniški prvenec Muzej zakjučenih razmerij (Sončnica, vsa nora od svetlobe) ob glasbeni spremljavi Jureta Torija. Toplo vabljeni.  

 

V torek, 11. decembra 2018 bo ob 18. uri v Švicariji knjiga Palčica Michel Serresa izhodišče za pogovor Mance Košir o umetnosti, znanosti in prihodnosti ljudi in sveta. O svojem delu in  knjigah bodo govorili znanstvenik dr. MIHA KOS, prevajalec LUKA KREK in umetnica EVA PETRIČ.

senca

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
 
Književno društvo Hiša poezije
 
Pavšičeva 4
 
1000 Ljubljana—Slovenija