Razkošno življenje

Palače razkošnega življenja se dvigajo okrog nas. V nekaterih živijo kralji, v nekaterih berači. Terezija iz Lisieuxa in Marilyn Monroe. Marceline Desbordes-Valmore in Kierkegaard. Ronsard in Thelonious Monk. Kos, šoja, mali črni muc in drobne marjetice. Razkošno življenje poskrbi za nas, ko ne znamo več naprej. Piše nam pisma. Poezija je razkošno življenje.

 

Knjiga poetične proze Razkošno življenje (La grande vie, 2014) se razpira kot pisana paleta kratkih refleksij in utrinkov o pesnikih, filozofih, glasbenikih in svetnikih vseh vrst, o minljivosti, ustvarjanju in brezčasnosti, predvsem pa o iskrivi radosti drobnih bitij in predmetov, ki nam razsvetlijo srce. 

Christian Bobin se je rodil 1951 v kraju Le Creusot, kjer je živel in ustvarjal vse življenje. Objavljati je začel v osemdesetih letih, prva priznanja sta mu prinesli knjigi Svečana oblekca (1991) in Najnižji (1992). Izjemen uspeh in priljubljenost so mu med drugimi prinesli kratki romani Več kot živa (1996), Avtoportret z radiatorjem (1997), poetični življenjepis Emily Dickinson Bela dama (2007) in Ruševine neba (2009). Njegov opus obsega več kot sedemdeset del, večinoma kratkih romanov, zbirk poezije, poetične proze, esejev in knjig za otroke. 

prevod 
Nadja Dobnik 

 • Zbirka Ginko
  23. knjiga
  Cena 23 EUR
 • Urednica zbirke
  Nadja Dobnik
 • Oblikovanje zbirke
  Sandi Radovan
 • 2023
  100 strani

 

Knjigo lahko kupite pri nas po ceni 18 EUR:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.