SVITANJE / Naissance du jour

Usoda se včasih poigra z umetninami, odloži jih v predal in prepusti času in naključju. Nekaj podobnega se je zgodilo s prevodom Radojke Vrančič, ki je roman Svitanje francoske pisateljice Colette prevedla že pred mnogimi leti, vendar je neobjavljen obležal v predalu.

Letos mineva 100 let od rojstva Radojke Vrančič, ene najpomembnejših slovenskih prevajalk iz francoščine, zato smo še toliko bolj veseli, da je Marija Javoršek, dolgoletna prijateljica, natančna in spodbudna prva bralka prevodov Radojke Vrančič, v predalu odkrila še neobjavljen prevod romana Svitanje (Naissance du jour).

Tako se prevajalski opus Radojke Vrančič, ki nam je med drugim zapustila neprecenljiv prevod celotnega Proustovega Swannovega sveta, po njeni smrti zaključuje z objavo romana avtorice Colette, ki je bila prevajalki nadvse ljuba in s katero je tudi začela svojo izjemno prevajalsko pot.

prevod
Radojka Vrančič

spremna beseda
Živa Čebulj

 • Zbirka Ginko
  5. knjiga
  Cena 21 EUR
 • Urednica zbirke
  Nadja Dobnik
 • Oblikovanje zbirke
  Sandi Radovan
 • 2016 - 1. natis
 • 2017 - 2. natis
  144 strani

Knjigo lahko do konca leta 2023 kupite pri nas po ceni 16 EUR:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Zunanja povezava