BELA DAMA / Poetični življenjepis Emily Dickinson

Bela dama je poetičen biografski roman o ameriški pesnici Emily Dickinson, ki velja za eno največjih pesniških peres vseh časov. Christian Bobin v svojem prepoznavnem slogu - lahkotno poetičnem in fragmentarnem - popelje bralca skozi vsa obdobja življenja Emily Dickinson, skozi njen čas ter njene odnose z bližnjimi in do sveta. Pod navidezno poetično lahkotnostjo se bralcu razodene izjemno natančno poznavanje pesničinega življenja, podrobnosti o njenih starših, bratu in sestri, številnih podatkov, ki so sicer znani le iz njene ohranjene korespondence. Vse te podrobnosti Christian Bobin preplete na način, ki bralcu približa najgloblje bistvo pesniške drže in zavezanosti poeziji te izjemne in nenavadne pesnice, ki je večino svojega življenja preživela za stenami svojega doma, vendar čuječe povezana z dihanjem sveta in časa.

Christian Bobin se je rodil 1951 v francoskem mestu Creusot, kjer živi in ustvarja še danes. Objavljati je začel v začetku osemdesetih let in danes velja za enega najpomembnejših sodobnih francoskih avtorjev. Njegov opus obsega več kot petdeset del, večinoma kratkih romanov, poetičnih zapiskov in refleksij ter več knjig za otroke. Bela dama zaradi svoje izjemne poetičnosti in obenem faktografske natančnosti velja za eno najpomembnejših del o Emily Dickinson.

prevod 
Nadja Dobnik 

svetovanje in prevodi iz angleščine
Tadeja Spruk

 • Zbirka Ginko
  10. knjiga
  Cena 21 EUR
 • Urednica zbirke
  Nadja Dobnik
 • Oblikovanje zbirke
  Sandi Radovan
 • 2017
  108 strani

Knjiga je izšla s podporo Javne agencije za knjigo Republike Slovenije.

Knjigo lahko do konca leta 2023 kupite pri nas po ceni 16 EUR: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.