Resnično življenje  / La vraie vie (L'Iconoclaste, Paris, 2018)

 

Tudi če boste Resnično življenje brali samo kot roman, se vam bodo porajala vprašanja o resničnem življenju. O življenju, ki se odvija za fasadami hiš izpraznjenih mest, na spokojnih pomladnih ulicah …

Ko boste knjigo odložili, bo še dolgo z vami. Kot tudi nešteta vprašanja o resničnih življenjih, ki jih poznate: o življenjih, ujetih v zastrupljenih odnosih, v slepih ulicah stisk, strahov in brezizhodnosti. Ujetih v karantene, ki trajajo več kot nekaj mesecev. Pa tudi o izhodih, ki jih lahko ustvarjamo s posluhom za druge in z znanjem. S smehom in ljubeznijo.

Sicer nisem vedela, ali je v življenju mogoče uspeti, niti kaj bi to lahko pomenilo. Toda vedela sem, da je življenje brez smeha, brez izbire in brez ljubezni zapravljeno.

Adeline Dieudonné, belgijska pisateljica in igralka, se je rodila leta 1982. Živi v Bruslju – in pogosto ustvarja z glasnim heavy metalom v slušalkah. Delovala je v improvizacijskem gledališču, se za nekaj let posvetila materinstvu, nato pa napisala monodramo Bonobo Mussaka, v kateri tudi igra. Resnično življenje je njen prvi roman. Požel je številne nagrade, kot so renaudot des lycéens ter belgijski in italijanski goncourt. Pripravlja tudi kolumno z naslovom Izpovedi na belgijskem radiu La Première.

prevod 
Živa Čebulj  

jezikovni pregled
Martin Vrtačnik

 • Knjigo lahko naročite na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 • Zbirka Ginko
  19. knjiga
  Cena 23 EUR / / 18 EUR akcijska cena do novega leta 2023
 • Urednica zbirke
  Nadja Dobnik
 • Oblikovanje zbirke
  Sandi Radovan
 • 2020
  166 strani